PET 412E: Petrol ve Doğal Gaz Ekonomisi dersi 2020/21 Bahar Dönemi ile birlikte DataCamp destekli olarak yürütülüyor. Petrol ve doğal gaz aramacılığı ve değerlemeleri konularında, yüksek risk ve belirsizlik içeren durumların analizinde, istatistiksel yöntemler büyük önem taşıyor. Öğrencilerimiz, bu konuların teorik altyapısını derslerde öğrendikten sonra, bilgisayar uygulamaları için R ve Python gibi modern istatistiksel hesaplama ve programlama ortamlarında petrol ve doğal gaz ile ilgili problemleri çözme fırsatı buluyorlar. Bu programların verimli bir şekilde öğrenilmesi için DataCamp'in bölümüze sağladığı eğitim lisansları öğrencilerimize büyük fayda sağlıyor.

DataCamp veri bilimi ve analitiği konularının Python, R ve SQL'deki uygulamaları için sezgisel ve interaktif bir öğrenme platformu sunuyor. Yaparak öğrenme tekniğiyle, kısa uzman videoları ve klavye-uygulamalı egzersizlerle kalıcı bir öğrenme sağlıyor. DataCamp, 6 milyondan fazla üyesine, makine öğrenmesi, veri yükleme ve görselleştirme konularında 350'den fazla eğitim içeriği sunuyor.

DataCamp_For_The_Classroom_2_lobb1p