Türkiye’nin en çok kullanılan kariyer platformu kariyer.net tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye’deki işverenlerin petrol ve doğal gaz mühendisliği alanında en çok ilgi gösterdiği üniversite İstanbul Teknik Üniversitesi.

Araştırma Kariyer.net’te son 10 yıl boyunca yeni çalışanlarını arayan 486 bin işverenin 200 milyon hareketi incelenerek yapıldı. Bu hareketler, adayların özgeçmişlerindeki bilgiler ile eşleştirildi. Mezunların, üniversite mezuniyetini takip eden ilk 2 yıl içerisinde işe girme hızları, işverenlerin hangi üniversite ya da bölüm mezunlarına daha sık ilgi gösterdikleri belirlendi ve her bölümün işveren ilgi endeksi hesaplandı. Bu analiz sonucunda, İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği, 31,7 puanla, Türkiye’de işverenlerin en çok ilgi gösterdiği petrol ve doğal gaz mühendisliği bölümü oldu.

Türkiye'deki Petrol ve Doğal Gaz
Mühendisliği Bölümleri

İşveren
İlgi Endeksi*

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)

31,7

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)

28,4

Orta Doğu Teknik Üniversitesi - Kuzey Kıbrıs (ODTÜ KKK)

25,8

İskenderun Teknik Üniversitesi

21,0

Batman Üniversitesi

16,0


* Araştırma hakkında detaylı bilgi için: www.kariyer.net/en-iyi-universiteler/hakkinda
https://www.kariyer.net/en-iyi-universiteler/universiteler-bolumler

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümü (PDGM) Türkiye'deki ilk Petrol Mühendisliği bölümü olarak 1961 yılında kuruldu ve bugüne kadar 1534 adet Lisans, 98 adet Yüksek Lisans ve 17 adet Doktora derecesi verdi.