YKS'de ilk 25 binde yeralıp, Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümü'nü tercih eden, yerleşen ve kayıt olan ve yönergede diğer belirlenen şartları karşılayan 8 öğrenciye TP-OTC tarafından aylık 6000 TL eğitim bursu verilecek. Eğitim ve öğretimleri süresince eğitim bursundan faydalanan öğrencilerin petrol ve doğal gaz sektöründe sektörel becerilerinin geliştirilmesi amacıyla işyeri eğitimi veya staj yapmaları da sağlanacak. Eğitim bursundan yararlanan öğrenciler mezuniyetleri sonrası ilgili programın tamamlanmasından itibaren burs aldıkları toplam süre kadar TP-OTC'ye karşı çalışma taahhüdüyle yükümlü olacaklar.

tptoc2

Gerekli Bilgiler:

• 2022-2023 akademik yılı için Lisans Burs Programı başvuruları ÖSYM tarafından yükseköğretim kurumlarına yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla başlayacaktır.
  • Başvurular www.tp-otc.com adresinde yer alan online form doldurularak gerçekleştirilecektir.
  • Yapılan başvurular Ekim ayı itibariyle değerlendirilecek olup olumlu değerlendirilen adaylar görüşmeye çağrılacaktır.
  • Son Başvuru Tarihi: 30.09.2022
  • Ek yerleştirme sonuçlarına yönelik duyuru ayrıca yapılacaktır.
  • Adayların lisans bursu başvurusu için sahip olması gereken genel koşullar:
  • T.C. vatandaşı olması,
  • ÖSYM Başkanlığınca yapılan üniversiteye giriş sınavı sonucunda TP-OTC tarafından belirlenen lisans programlarına yönelik sıralama içerisinde yer alması (Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği için ilk 25 bin içinde olmak),
  • Yurt içinde veya yurt dışında, daha önce herhangi bir lisans veya ön lisans derecesine sahip olmaması,
  • Sınavın yapıldığı yıl, TP-OTC tarafından belirlenen lisans programlarından birine kesin kayıt yaptırmış olması